8 Haziran 2007 Cuma

Bitter Çikolata Kalp Hastalıkları Riskini Azaltıyor


















Chocoholic'ler için ağır terimlerle dolu ama günün sonunda mutlu bir haber oluveren güzel bir haberimiz var:) Aslında haber klişe gibi durabilir ama daha yeni yayımlanan bir haber olunca hala bilmeyenlerimiz olabilir dedik.

Yale Üniversitesi araştırmacıları, koyu ve yoğun çikolatanın içerdiği flavonoid adı verilen antioksidan maddelerin kan damarlarının içini kaplayan hücrelerin etkinliğini güçlendirerek, kalp hastalıkları riskini azalttığını ortaya koymuşlar. Çalışmalar, çikolatanın içeriğinde kakao oranı yükseldikçe ve şeker miktarı azaldıkça, kan damarları üzerindeki olumlu etki de aynı oranda artış gösteriyor. Bu maddeler, çikolatanın yanında çeşitli sebze-meyvelerde, bazı çaylarda ve bazı şaraplarda da bulunuyormuş. Haberin devamı için eng.

1 yorum:

ÇİKOLATA DÜNYASI dedi ki...

Sayfanizi cok begendim bitter kediniz de cikolatalariniz kadar tatliymis...